„Danis Tattoo“ / Facebook nuotr.

Tatuiruotės ir 10 patarimų apie jas, kuriuos privalote žinoti

Tatuiruotės – sena, bet neįgyvendinta svajonė? Prieš jas darydamiesi paskaitykite svarbiausius šios srities profesionalo patarimus.

Lietuvoje puikiai žinomas tatuiruočių meistras Danielius Djačkovas, „Danis Tattoo“ salono Klaipėdoje įkūrėjas, surašė „Miesto Žirafoms“ ypatingai naudingus patarimus.

Beje, jei ieškote kur pasidaryti tatuiruotę Klaipėdoje, skaitykite straipsnį, kuriame rasite informaciją ir apie kitus tatuiruočių salonus uostamiestyje.

Gyvenate sostinėje? apžvelgėme ir Vilniaus tatuiruočių salonus.

Kauno tattoo salonai taip pat neliko užmiršti!

O prieš einant į vieną iš jų, būtinai perskaitykite šios srities aukščiausios prabos profesionalo patarimus.


10. Daugelis žmonių neteisingai renkasi meistrą

Turbūt daugelis yra matę tokių skelbimų:

„Kas iš meistrų gali padaryti šitą tattoo“ arba „gal koks meistras galėtų apsiimti padaryti tatuiruotę sekmadienio popietę?“.

Geras meistras dažniausiai turi didelę eilę laukiančiųjų, galinčią siekti 3-4 mėnėsius ar net pusę metų, todėl tikrai neatsilieps į tokį skelbimą. Į tokius skelbimus dažniausiai atsiliepia pradedantys meistrai. Tai nėra blogai, jei pradedantysis neslepia savo kompetencijos, bet dažnai būna kitaip.

Prieš pasirinkdami meistrą, pažiūrėkite jo darbų portfolio, palyginkite su kitų meistrų darbais, taip pat pasiskaitykite atsiliepimus. Neskubėkite – prieš darantis tatuiruotę susitikite su meistru pradinei konsultacijai, pažiūrėkite ar sutampa Jūsų biolaukai, ar Jums patinka salono atmosfera – visgi čia bus daroma tatuiruotė, kurią Jūs nešiosite visą gyvenimą.


9. Rinkitės meistrą pagal jo tatuiravimo stilių

Šiais laikais tatuiravimo kultūroje vyrauja profiliavimas. Meistras dažniausiai daro vieną stilių, kuris jam mieliausiais, tad labai neprotinga prašyti „traditional“ stiliaus meistro padaryti realistišką tatuiruotę. Jei išsirinkote Jums patinkanti piešinį, visų pirma išsiaiškinkite koks tai stilius ir pagal jį ieškokite meistro.

Turėkite omeny, kad ne Jūs darote paslaugą meistrui, pasirinkdami jį, o meistras daro paslaugą Jums, kad pasirinko dirbti būtent su Jumis. Tai reiškia, jog jam patiko Jūsų tatuiruotės idėja arba Jūs pats/-i – taip užsimezga meistro ir kliento bičiulystė, kuri yra labai svarbi šiame procese.


8. Originalas ar kopija

Tatuiruotės / „Danis Tattoo“ / Facebook nuotr.

„Danis Tattoo“ / Facebook nuotr.

Šių dienų aktualija – idėjų badas ir jų vagystės. Dažnai matome skelbimus su „mišku aplink dilbį“, „realistiškomis rožėmis ant šlaunies“ ar „piramide su laikrodžiu ir išskrendančiais paukščiais“. Tokias tatuiruotes vadinu „išprievartautomis“.

Taip jau nutinka, kad kiekvienas laikmetis ar kiekviena karta turi savo ikonines „išprievartautas“ tatuiruotes. Save gerbiantis meistras niekada nedarys kito meistro darbo kopijos, tačiau jis gali padaryti savo interpretaciją, kažką panašaus. Jei norėsite kopijos, galite būti išprašytas iš studijos. Jei tatuiruočių meistro interpretacija artima originalui, skelbiant darbą viešai pažymima, kad jis įkvėptas tam tikro autoriaus.

Papasakokite savo idėją meistrui ir leiskite jam kurti, neįsprauskite jo į rėmus. Tik būdamas laisvas meistras sukurs šedevrus. Žinoma, galite kažkiek nukreipti, pakoreguoti, paprašyti perdaryti, bet darykite tai itin atsargiai, nes meistras gali tai priimti kaip kritiką ir įsižeisti. Taip jis praras kibirkštėlę ir šedevras nepavyks, o gali ir išvis nieko nesigauti, tad liksite be tatuiruotės.

Skaityti toliau
Puslapiai: 1 2