Lietuviškų patiekalų kavinės Klaipėdoje

Nori bulvinių blynų ar cepelinų ir nežinai kur jų nueiti pavalgyti? Ne bėda. „Mėmelio žirafos“ domisi, kur Klaipėdoje patiekiami skaniausi tradiciniai lietuviški patiekalai.

1.  „Forto dvaras“. Sukilėlių g. 8 (Teatro aikštė). Mūsų apžvalgą apie šį restoraną gali rasti čia.

2. „Trys mylimos“. Taikos pr. 23. Daugiau apie šią karčemą – čia.

3. „Kiaulės koja“. Birutės g. 1. Jie kviečia ragauti tradicinių patiekalų ir, be abejo, kiaulės kojų :) Daugiau informacijos: Kiaulės koja.

4. „Kurėnas“. J. Janonio 19. Čia rasite išties platų patiekalų pasirinkimą – lietuviškų taip pat. „Mėmelio Žirafų“ apžvalgą rasi čia.

5. „Katpėdėlė“. Žvejų g. 12 ir Baltijos 24B/ Taikos 64. Į sąrašiuką įtraukiam, nes siūlo tradicinius lietuviškus patiekalus ir, beje, gan neprastą jų pasirinkimą. Tačiau asmeniškai mūsų ši vieta (kalbam apie Senamiestyje esantį restoraną) kažkaip nežavi – ir nelabai jauki patalpa, ir aptarnavimas šlubuoja, ir maistas vidutinis.
Daugiau informacijos: Katpėdėlė.

6. „Viskas lietuviškai“. Puodžių g. 3. Dar viena vieta, kur gali pavalgyti visai neblogų cepelinų.

7. „Lietuviški patiekalai“. Taikos pr. 36.
Kaip ir priklauso true lietuviškai vietai, dvi pastarosios – „Viskas lietuviškai“ ir „Lietuviški patiekalai“ – interneto svetainių neturi.

O kur tu eini Klaipėdoje valgyti tradicinių patiekalų? Pasidalink komentaruose, kur, tavo nuomone, skaniausi!

O jeigu į kavinę eiti nenori, primenam cepelinų receptą iš svetainės mamosreceptai.lt

Ingridientai:

  • 12 bulvių
  • 3 virtos bulvės
  • druska
  • grietinė
  • 500 g. maltos mėsos
  • 2 svogūnai
  • juodieji pipirai

Gaminimas:

Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės krakmolas. Tada skystis nupilamas, o krakmolas sudedamas į tarkius. Virtos bulvės sugrūdamos ir sumaišomos su žalių bulvių tarkiu, krakmolu, pasūdoma, gerai išminkoma.

Imama maždaug po 80 g tešlos, išplojama, uždedama įdaro, paplotis sulenkiamas, kraštai gerai užspaudžiami ir daromi pailgi kukuliai. Mėsos įdarui į maltą mėsą pridedama pakepintų svogūnų, pagardintų pipirais ir druska. Jie dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami 20 — 25 min. atsargiai pamaišant. Išgriebti iš vandens cepelinai sudedami į pašildytą pusdubenį ir užpilami pakepintais riebaluose svogūnais su grietine, spirgučiais.

Komentarai (7)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.