Dienos pietūs Klaipėdoje – kur geriausi?

Lapkričio 27, 2017

Pripažinkim, kad mėgstamiausia darbo dienos dalis – pietūs, todėl Mzirafos.lt dalinasi savo geriausių dienos pietų vietų sąrašu.

Tradiciniai pietūs:

Restoranas – picerija „Rozmarinas“ (Žvejų g. 22, Klaipėda)

Vertiname ne tik dėl skanaus ir šviežio maisto, neaukštų kainų ir vaizdingos vietos (restoranas įsikūręs prie Kuršių marių, ant Danės kranto), bet ir dėl ramybės. Taip pat išgirdome ypatingą faktą, kad žuvis į restorano virtuvę atkeliauja tiesiai iš žvejų rankų. Taigi, kodėl čia niekada nėra daug žmonių, nelabai suprantama, bet mus, kaip klientus, tai džiugina.

„Friedricho pasažas“ (Tiltų g. 26A, Klaipėda)

Aplinka, patiekiamas maistas ir aptarnavimas – neabejotinai svarbios detalės. Jomis dar neteko nusivilti „Friedricho pasaže“. Čia verslo pietų pasiūlymai kasdien vis kitokie. Be to galima rinktis net iš 2 skirtingų erdvių.

Šiek tiek paprastesni pietūs – pasažo smuklėje, kur nevaržomai galėsite bendrauti, bei netgi būsite pavaišinti svarainių arbata. Smuklėje sriubos porcija 1 EUR [2017 m. ruduo], o antras patiekalas 3,60 EUR.
Elegantiškesnis ir ramesnis variantas pietums su partneriais ar kolegomis – pietūs restorano erdvėje. Čia dienos sriubos kaina 1,60 EUR, o antrojo patiekalo kaina kinta nuo 3,60 iki 5,50 EUR.

„Friedricho pasaže“ verslo pietūs kiekvieną darbo dieną nuo 12.00 iki 15.00 val., savaitės pietų meniu skelbiamas svetainėje www.pasazas.lt, o pietų užsakymai į namus ir biurus priimami tel. 846401320.

„Euterpė“ restoranas (Daržų 9/Aukštoji 15, Klaipėda)

Gražiai, skaniai ir nebrangiai dienos pietus pavalgysi viešbučio „Euterpė“ restorane. Kiekvieną darbo dieną „Euterpė“ siūlo kelis patiekalus: ir sotesnius (pavyzdžiui, maltinukus, kepsnius ir pan.), ir lengvesnius (žuvį, salotas). Tikrai yra iš ko rinktis. O šiltuoju sezonu veikianti lauko terasa dienos pietus padarys dar malonesniais!

„BBQ Barbaras“ (Laukininkų g. 17a, Klaipėda)

„BBQ Barbaras“ – paranki vieta pavalgyti dienos pietums tiems, kas dirba toliau nuo centro, kadangi baras įsikūręs miegamajame Klaipėdos rajone. Didelio pasirinkimo dienos pietų meniu neturėsite, tačiau pavalgysite sočiai ir pilvas negurgs po pietų praėjus vos valandai. Už sriubos ir pagrindinio patiekalo komplektą sumokėsite 4,5 EUR. [2017 m. ruduo] Įperkama.

„Meat Lovers“ (Danės g. 1, Klaipėda)

Progos rinktis, kuri sriuba ar karštas patiekalas šiandien labiau vilioja – taip pat neturėsite, bet galite būti beveik garantuoti, kad siūlomas sriubos ir antrojo patiekalo derinys nenuvils. Juo labiau, kai pro langą atsiveria Kuršių marių toliai. Sakykim, kad „Meat Lovers“ siūlo meditacinio vaizdo ir restoraninio maisto pietus.

Picerija „Pica Pub“ (Vingio g. 29a, Klaipėda)

Čia – tikrai pigu, o ir porcijos tokios, kad nesinorės nei vakarienės. Už sriubą, šefo siūlomą dienos patiekalą (arba picą) ir gaivųjį gėrimą sumokėsite tik 3,50 EUR [2017 m. ruduo]. Ne centre, bet tiems, kas dirba ar gyvena netoliese – tikrai geras pasirinkimas.

Klubas/baras „Raketa“ (Bangų g. 5A, Klaipėda)

Jeigu norisi ramybės pietų metu, dar vienas variantas – klubas/baras „Raketa“. Kasdien – keli dienos patiekalai bei pora sriubos rūšių (kartais viena). Sriuba+patiekalas kainuoja apie 5 EUR. [2017 m. ruduo]

Restoranas „Šiškų sala“ (M. Mažvydo al. 9)

Naujas mūsų atradimas Klaipėdos dienos pietų padangėje. Kainos daugiau į didžiąją pusę, bet tikrai įkandamos. Kartais karštas patiekalas gali kainuoti 3,5 EUR, o kartais – ir 5 EUR [2017 m. ruduo]. Papildomas pliusas šiai vietai, kad pagrindinį patiekalą visada galima rinktis iš mėsiško ir vegetariško, o jei labai skubate, galite padaryti išankstinę rezervaciją ir dar pasiimti pietus išsinešimui. Visai neseniai „Šiškų sala“ pradėjo teikti ir naują paslaugą – dienos pietūs pristatomi į darbo vietą. Išbandysim. ;)

„Forto Dvaras“ (Teatro aikštė, Sukilėlių g. 8, Klaipėda)

Kai kartais užsinori elementarių kotletų ar balandėlių, traukiam į „Forto Dvarą“. Na taip, banalu, konvejeriška ir Žvagulį be sustojimo leidžia… Tačiau kai moki 3,65 EUR už kepsnį (ar kitą mėsos patiekalą), skųstis būtų kvaila.

„Minijos baldų centro“ kavinė (Dubysos g. 21, Klaipėda)

Turbūt plačiausias mums žinomas dienos pietų meniu Klaipėdoje. Vien sriubos siūlomos kokios 5, o ką dar kalbėti apie karštuosius patiekalus… Jų netoli 20! Beje, meniu kasdien dar ir keičiasi. Kainos taip pat prieinamos. Žodžiu, turint galimybę pavažiuoti šiek tiek toliau nuo senamiesčio – verta.

„Senamiesčio baras“ (Bažnyčių 4/ Daržų 10, Klaipėda)

Jei kišenėje švilpauja vėjai arba tiesiog esi praktiškas žmogus, rinkis …ne, ne „Norfą“, o „Senamiesčio barą“ – sotu ir pigu! O maistas – kaip pas mamą.

Baras „DOCK“ (Žvejų g. 4, Klaipėda)

„DOCK“ maisto inžinieriai kasdien formuoja naują meniu, kurį sudaro sriuba, salotos arba užkandis ir karštas patiekalas. Dienos pietų kainos šiek tiek aukštesnės nei vidutinės, kadangi ir maistas ne kaip pas mamą, o lyg tikrame restorane. Sriuba čia dažniausiai kainuoja 2 EUR, salotos 3,90 EUR, o karštas patiekalas 4,90 EUR. [2017 m. ruduo]

Gurmaniškos virtuvės dienos pietūs:

Restoranas „Vyno uoga“ (H.Manto g. 14, Klaipėda)

Italų virtuvės restoranas „Vyno uoga“, kaip ir priklauso, siūlo itališkus dienos pietus: vienos rūšies sriubą ir vieną dienos patiekalą (už visą komplektą paklosi apie 5 eurus). [2017 m. ruduo] Skanu, šviežia ir kas svarbu (bent jau mums) – ramu ir tylu. Vieta ne tik pilvo nuraminimui, bet ir poilsiui.

Restoranas „Rene“ (Tiltų g. 13, Klaipėda)

Pasirinkimo jokio – vienos rūšies dienos sriuba ir pagrindinis patiekalas – restorane „Rene“. BET skanu (dažniausia). Ir patiekalai įmantresni negu daugelyje Klaipėdos vietų. Kaip bebūtų keista, žinant „Rene“ įprasto meniu kainas, pigu: sriuba+patiekalas kainuoja tik 4,6 EUR. [2017 m. ruduo]

Restoranas „Studio 52“ (Žvejų g. 4-29, Klaipėda)

Gurmaniškiau Klaipėdoje jau turbūt nerasi. Tik už tą gurmaniškumą turi iš anksto nusiteikti atitinkamai ir sumokėti. Jei norėtum ne tik įmantraus karšto patiekalo, o dar ir sriubos, pasiruošk beveik 10 EUR, o jei vis dar jausiesi alkanas ir užsisakysi desertą – 13 EUR. [2017 m. ruduo] Nors vis dėlto, jei norėtum tik sriubos, šios kaina beveik tokia pati kaip ir kitose vietose dienos pietų metu – 2,5 EUR. Žinoma, geras ir kokybiškas skonis turi savo kainą, o ir patiekiami čia ne „močiutės kotletukai“, o tikri maisto šedevrai.

„Nesė pramogų bankas“ (Turgaus g. 1, Klaipėda)

„Easy Lounge“ / Facebook nuotr.

„Easy Lounge“ / Facebook nuotr.

Neprivalai būti verslininkas, kad galėtum valgyti bruch’ą ar dienos pietus  „Easy Lounge“. Bet privalai būti išalkęs, nes porcijos čia yra mėgstantiems pavalgyti. Karšto patiekalo kaina svyruoja nuo 3,4 iki 4,5 EUR. Sriubos ir karšto patiekalo komplekto kaina – 5 EUR. Salotas gali sukirsti ir už 3,1 EUR. Smaližių laimei, šiek tiek virš 2 EUR sumokėsite už dienos desertą su kava. Kainos nedegina akių, o svarbiausia visada yra iš ko rinktis, kiekviena diena vis kitokia ir visada gardi. Nelauk paskutinės minutės, verslo pietūs nuo 11:30 iki 14 val.

Azijietiškos virtuvės dienos pietūs:

„Kanpai“ (Žvejų g. 10, Klaipėda)

Mėgstantiems sušius vienareikšmiškai rekomenduojame „Kanpai“. Azijietiški troškiniai čia taip pat labai skanūs. Tiesa, „Kanpai“ sriubai mums amžinai truputį pritrūksta intensyvesnio skonio, bet už tai sriubos laaaabai sočios ir porcijos didelės.

„Meal Box“ (Danės g. 5, Klaipėda)

Esant geram orui mėgstam užsukti į „Meal Box“ ir pasiėmę išsinešimui rytietiškai pagamintų makaronų, lekiame prie jūros! Šios vietos didžiulis pliusas, kad patiekalą sudarai pats – išsirenki makaronų rūšį, padažą, mėsą ir įvairias daržoves. Tad ir patiekalo kaina priklauso nuo tavęs – kiek ir kokių priedų išsirinksi.
Tiesa, skubantiems patartumėm pasiskambinti ir užsisakyti maistą iš anksto, nes jeigu „Meal Box“ turės daug užsakymų, gali tekti visą pietų laiką praleisti laukiant savo makaronų…

Sveikuoliški dienos pietūs:

Kepyklėlė „Pas Betą“ (Mažvydo alėja 6, Klaipėda)

Lengvesnių ir sveikesnių dienos pietų variantų siūlo praktiškai visos aukščiau išvardintos vietos. Tačiau jeigu laikaisi griežtos dietos arba esi veganas arba šiaip užsimanei vieną kartą per metus pavalgyti sveikai, rekomenduojame kepyklėlę „Pas Betą“. Jų sotūs „žali“ kokteiliai su visokiausiais daigais – absoliutus gėris! Jei vien kokteilio neužtenka, griebk nesaldžią bandelę su įdaru – indišką samosą. Sveika ir skanu.

Kur dažniausiai valgai dienos/verslo pietūs Klaipėdoje? Pasidalink komentaruose!

Komentarai (12)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.