šiuol.šokis / Pexels nuotr.

Šokių pamokos Klaipėdoje: tango, pramoginių, vaikams, suaugusiems ir kt.

Jau išvardinome, kur šokti renkasi nakties nuotykių ieškotojai, bet girdime sakant, kad to nepakanka ir girdime klausiant, kur vyksta įprastų šokių pamokos Klaipėdoje. Prašom, rinkitės – nuo tango iki indiškų šokių, nuo baleto iki hiphopo.

Šou merginos ir pamokos vaikams „Hatora“

Hatora / TENdance nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Hatora / TENdance nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Šokti gali visi – tą suprasite apsilankę „Hatora“ šokio ir kūno kalbos mokykloje (Pilies g. 4 ir Taikos pr. 24, III a., Klaipėda). „Nebijoti savęs. Nebijoti plėsti ir viršyti ribas. Nebijoti prabilti kūno kalba“, – tokia pagrindinė šios mokyklos mantra. Čia šokio ir kūno kalbos pamokos atviros įvairaus amžiaus grupėms, atskirai dirbama su pačiais mažiausiais vaikais (3-5 m.), yra grupės vaikams (6-14 m.) ir jaunimui (15-25 m.). Kiekvienoje amžiaus grupėje susitelkiama į skirtingus dalykus, bet visų tikslas tas pats – išlaisvinti kūną, suteikti priemones išreikšti save ir, žinoma, puikiai praleisti laiką. „Hatora“ studijoje taip pat vyksta zumbos užsiėmimai. Šokių mokyklos vardą populiarina ir jos šokio grupė, dalyvaujanti įvairiuose šou, TV projektuose ir t.t.

Šokių pamokos Klaipėdoje pas baleto primadoną

Tik šiemet duris atvėrusi vienos garsiausių Klaipėdos baleto šokėjų Beatos Molytės šokio mokykla (Liepų g. 54, K4, 4 a.,) kviečia pažinti klasikinius šokius. Mokykloje vyksta baleto, gimnastikos, dramos ir ritmikos pamokos vaikams. Tuo tarpu suaugusieji taip pat gali išbandyti savo jėgas baleto užsiėmimuose, mokytis įspūdingojo ispanų šokio flamenko.

Kas ta bachata? Atsakys „Tavo šokis“

2009 m. įsikūrusi šokių studija „Tavo šokis“ (Taikos pr. 70) išsiskiria ne tik mokomų šokių gausa, bet ir bendruomeniškumu. Ne tik išmoksite bachatą, salsą ar kizombą, bet ir bus sudarytos sąlygos pasimėgauti įgytomis žiniomis įvairiuose vakarėliuose. Šioje šokio studijoje mokoma porinių šokių, yra solo grupės, rengiamos pamokos vaikams ir jaunimui. Galima užsisakyti privačias, t.y. individualias pamokas, su profesionalų pagalba sukurti įspūdingą pirmąjį jaunavedžių šokį. „Tavo šokis“ turi nenuobodų receptą tiems, ko neuždega įprastos grupinės treniruotės – „Get Fit in Latino“ ir „Pop Workout“ pavadinimai išduoda, kad sportuodami pamiršite, jog sportuojate.

Pramoginiai ir sportiniai šokiai „TENdance“

Vaikų šokių konkursas / TENdance nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Vaikų šokių konkursas / TENdance nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Daugkartinio sportinių šokių pasaulio bei Europos čempiono, ilgamečio „Žuvėdros“ šokėjo Dmitrijaus Popovo įkurta mokykla (Danės g. 6) siekia ugdyti geriausius šokėjus. „TENdance“ verčiant iš anglų kalbos reiškia „dešimt šokių“ – tiek, kiek sudaro sportinių šokių grupę.

Mokykloje į sportinių šokių grupę mokytis kviečiami vaikai. Šią grupę sudaro 10 šokių, 5 Lotynų Amerikos (samba, čača, rumba, pasadoblis ir džaivas) bei standartiniai/klasikiniai šokiai (angl. ballroom; tai lėtas valsas, tango, Vienos valsas, lėtas fokstrotas ir kvikstepas). Šios grupės mokiniai auga profesionalais, dalyvauja įvairiose sportinių šokių varžybose.

Nesiekiantiems profesionalų laurų galima lankyti porinius šokius, kuriuose mokomasi ir šokami pramoginiai šokiai. Tai tie patys Lotynų Amerikos ir standartiniai šokiai, pritaikyti ne profesionalams, o mėgėjams. Jei neturite šokių partnerio ar tiesiog nenorite būti poroje galite rinktis solo grupę.

Šokio įžymybės „Tina Dance“

„Tina Dance“ vardą žino ne tik klaipėdiečiai, bet ir kiti Lietuvos gyventojai. Sportiškos „Tina Dance“ šokėjos reguliariai pasirodo viename ar kitame labai viešame renginyje, pribloškia visus savo kūnų galimybėmis ir vėl grįžta treniruotis. Ką norime pasakyti, tai – šou žvaigždės.

O štai, ar žinojote, kad „Tina Dance“ nėra vien įvairiuose renginiuose pasirodantis kolektyvas ? Po šiuo vardu slepiasi ir šokio bei fitneso studija (Dubysos g. 10, „Švyturio arena“ 7 korpusas, 1 a). Joje šokio pamokos vyksta vaikams, jaunimui, solo šokiai suaugusiems ir grupiniai sporto užsiėmimai. Pačių šokių pasirinkimas platus – nuo gatvės šokio iki šou šokių, hiphopo, pilvo šokių ir t.t.

Gatvės šokių meka „Ufas“

Klubas „Ufas“ (Naujojo uosto g. 3) yra vieta, kurioje buriasi gatvės šokių entuziastai. Kas tie gatvės šokiai? – tikrai girdėjote apie hiphopą, house ir kitus stilius. Studijoje galima mokytis ir šou šokio subtilybių.

„Ufas“ pasižymi tuo, kad ne tik rengia šokių pamokas, bet ir organizuoja įvairias „užklasines“ veiklas bei inicijuoja įvairius projektus jaunimui.

Latino ir pramoginių šokių širdis „Rueda“

Vienas uostamiestyje žinomiausių vardų, siejamas su temperamentingais lotynų Amerikos šokiais yra šokių ir laisvalaikio centras „Rueda“ (H.Manto g. 31).

Galimybės mokytis šokti sudaromos tiek poroms, tiek pavieniams asmenims. Išmokti galite nemažai įvairių šokių: sambą, Čia Čia Čia, rumbą, džaivą, salsą, merengę, bachatą, klasikinius – fokstrotą, valsą, tango, populiarius nacionalinius kai kurių tautų šokius kaip flamenko, sirtakį, cumbia.

Kartą per mėnesį „Rueda“ savo centro nariams rengia praktinį šokio vakarą, kartą per pusmetį visi renkasi teminiame šokių vakare, o kartą metuose vyksta didelis labdaringas renginys „Vilties šokis“.

Išlaisvinti sielą „Duende“

Šokio studijoje „Duende“ (Taikos pr. 61 PC „Akropolis“ Spa ir sporto centras „Eola“) pagrindinis akcentas dedamas baletu ir flamenko šokiu. Mistiškas studijos pavadinimas siejamas su flamenko terminologija, „Duende“ iš ispanų kalbos laisvai verčiamas į „dvasios ar sielos turėjimą“. Duende reikia pažadinti, nes jis glūdi kiekvienoje kraujo ląstelėje.

Šokių pamokų lankytojai kviečiami įsiklausyti į save, pajusti magišką šokio pakylėjimą, gaivališkos energijos antplūdį. T.y., ne tik susipažinti su šokio technika, bet ir pajusti, išgyventi šokį.

Tradicinių šokių į „Vožinį“

Šokių pamokos Klaipėdoje / Klaipėdos etnokultūrų centro nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Šokių pamokos Klaipėdoje / Klaipėdos etnokultūrų centro nuotr. / Šokių pamokos Klaipėdoje

Manote, kad pamiršome tradicinius, lietuvių ne vieną šimtmetį šoktus šokius? Tikrai ne. Ir žinome nerealią vietą, kurioje galite arba pasimokyti, arba pasidžiaugti tuo, ką ir taip mokate.

Klaipėdos etnokultūrų centre (Daržų g. 10) kiekvieną ketvirtadienį vyksta tradicinių šokių vakarai „Vožinis“ („vožinis“ – senas lietuvininkų žodis, reiškiantis jaunimo šokius, linksmybes). Šiuose pasišokimuose groja gyva muzika ir  galima išmokti pačių smagiausių tradiciškų lietuvių ir kitų tautų šokių. Šokantys kviečia nešokančius 18.00 val. Etnokultūros centro salėje. Įėjimas nemokamas ir atviras visiems.

Indiškų šokių pamokos „Sanam“

Indijoje išskiriami septyni klasikiniai šokio stilia, visų jų pagrindas yra religija. Klaipėdos indiškų šokių studijoje „Sanam“ (Tilžės g. 9) mokomasi Bharata Natyam stiliaus šokius. Legendos byloja, kad šį šokį sukūrė taip laimę ir džiaugsmą norėję išreikšti dievai.

Taip pat „Sanam“ yra pirmoji vieta uostamiestyje, kurioje pradėti mokyti Bolivudo stiliaus filmai. Tikrai esate matę pribloškiančius Indiško holivudo filmus, kuriuose šokiu pratrūksta viso scenos dalyviai. Taip, „Sanam“ padės išmokti taip šokti ir jums.

Iššūkis raumenims – „Pole Dance“

Girdėjome, kad pakanka vos kelių pamokų šokių ant stulpo studijoje, kad sužinotumėte, kiek ir kokių raumenų turite. Tai be galo estetiška ir jausminga sporto šaka, kurioje susijungia sportas ir menas, jėga ir grakštumas.

„Pole Dance“ fitneso studijoje (Naujojo uosto g. 3) buriasi drąsios savo kūną norinčios gerai justi ir valdyti moterys. Pripažinkite, ne juokai ore išdarinėti akrobatinius triukus ir dar sukurti įspūdį, jog viena ranka laikytis stulpo, kol kojos maskatuoja virš galvos, yra juokų darbas.

Užsiimi panašia veikla, kaip straipsnyje paminėtos vietos? Manai, kad skaitytojams būtų naudinga, jei mes parašytumėme apie tave? Parašyk mums į info@mzirafos.lt ;)