Krevetės / Pexels nuotr. / Jūros gėrybės Vilniuje

Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai Vilniuje: kurie restoranai nenuvils?

Balandžio 10, 2018

Nors turime privilegiją gyventi šalyje, įsikūrusioje prie jūros, plačia jūros gėrybių maisto kultūra, deja, negalime pasigirti. Laimei, į pagalbą skuba kitų šalių restoranai, užpildantys šį poreikį. Jūros gėrybės ir žuvies patiekalai Vilniuje rečiau sutinkamos, nei kitas mūsų dažniausiai aprašomas maistas, bet štai kelios vietos, kur tikrai skaniai pavalgysite:

„Selfish Bistro“ (Vilniaus g. 29)

„Selfish Bistro“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės Vilniuje

„Selfish Bistro“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės

„Selfish“ – šeimos bistro, įkvėptas meilės kelionėms, unikaliems ir šviežiems produktams bei gastronomijai. Restorano įkūrėjai ilgai ieškojo tokių produktų, kurie nustebintų svečius – įsimintini ir nematyti vynai, puikus šampanas ir svarbiausiai – šviežiausios midijos ir austrės.

„Foxes Burger & Lobster“ (Klaipėdos g. 1-1)

„Foxes Burgers & Lobster“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės Vilniuje

„Foxes Burgers & Lobster“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės

Senamiesčio Klaipėdos gatvėje įsikūręs restoranas save vadina didingos šiuolaikiškos sielos buveine. Čia vyrauja moderni stilistika, sienas puošia rankomis tapyti piešiniai, o nuostabius patiekalus papildo puiki muzika. Kaip galima spėti iš pavadinimo, jūros gėrybių meniu dominuoja jūros vėžiai.

„El Mercado“ (Didžioji g. 3)

„El Mercado“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės Vilniuje

„El Mercado“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės

Naujos koncepcijos, ispaniškos virtuvės restoranas ir gurmaniškų maisto produktų krautuvėlė Vilniaus senamiestyje siūlo paragauti ispanišku stiliumi ruoštų jūros gėrybių. Čia rasite ir klasikinių keptų krevečių su česnakais, ir egzotiškesnių patiekalų, tokių kaip kaip keptas aštuonkojis su bulvėmis ir rūkyta paprika.

„Super Sushi“ (Žirmūnų g. 68A, Upės g. 9)

„Super Sushi“ / Facebook nuotr.

„Super Sushi“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės

Kaipgi jūros gėrybės be populiariojo sushi? „Super Sushi“ savo patiekalus apibūdina kriptiškai: pragare kepti migdolai su mistikoje rūkyta lašiša – De Niro maki; burokėlių sulčių fontanais įprasmintas vegetarų džiaugsmas – Yasai maki; pirmūnas desertų klasės žurnale – Philiz; išskirtinė, kaip keisčiausias komiksų herojus, šalta sriuba – Natsu. Restorano komanda stažuojasi Japonijoje, tad autentiškumo čia dar daugiau.

„Žuvinė“ (Didžioji g. 31)

„Žuvinė“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės Vilniuje

„Žuvinė“ / Facebook nuotr. / Jūros gėrybės

Su Baltijos jūros regiono žvejais, ekologiniais Lietuvos žuvies ūkiais bei sertifikuotais žuvies tiekėjais iš viso pasaulio bendradarbiaujanti „Žuvinė“ rūpinasi produktais, kad Jus pasiektų šviežias, natūralus, ekologiškas ir tikras maistas. Profesionalūs padavėjai restorano svečiui pasiūlys tinkamiausius garnyrus prie skirtingų šviežios žuvies patiekalų ir parinks derančius vynus.

O kur ruošiamos Jūsų mėgstamiausios jūros gėrybės Vilniuje? Pasidalinkite savo patirtimi komentaruose!

Komentarai (2)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.