Pexels / Asociatyvi nuotr.

Kur skaniausi beigeliai Vilniuje?

Prieš keletą metų į Lietuvą įžengęs (tiksliau – grįžęs) pailgo žiedo formos patiekalas jau spėjo pavergti pusryčių maisto entuziastų širdis. Nors dabar beigeliai populiariausi JAV, jų istorija prasidėjo Europoje, LDK ir Lenkijos žydų bendruomenėse. Tarpukariu kiekviename Lietuvos mieste buvo galima rasti bent kelias beigelių kepyklėles. Štai kelios mūsų rekomenduojamos beigelinės Vilniuje:

Beigelių krautuvėlė (Pylimo g. 4)

Beigelių krautuvėlės beigeliai / Facebook nuotr.

Beigelių krautuvėlė / Facebook nuotr.

Prieš 4 metus duris atvėrusi „Beigelių krautuvėlė“ neabejotinai yra šio gaminio centras sostinėje. Kepyklėlės veiklą vykdo Lietuvos žydų bendruomenė bei savanoriai, kurie rūpinasi ne tik kepinių autentiškumu, bet ir sklaida apie žydų tautos papročius bei istoriją. Jei užtaikysite užeiti 11, 13 arba 15 valandą, jūsų lauks ką tik iš krosnies ištraukti košeriniai beigeliai.

Beigelistai (Pylimo g. 58 ir Literatų g. 7)

Beigelistai / Facebook nuotr.

Beigelistai / Facebook nuotr.

Halės turguje ir Senamiesčio vingiuose įsikūrusios „Beigelistų“ krautuvėlės gali didžiuotis būdamos vienomis iš pirmųjų sostinėje. Čia rasite platų pasirinkimą įprastinių bei veganiškų beigelių sumuštinių, o kiekvieną savaitę krautuvėlė paruošia skirtingus ypatinguosius beigelius.

Holy Donut (Vokiečių g. 9)

Holy Donut / Facebook nuotr.

Holy Donut / Facebook nuotr.

Nors esame rašę apie „Holy Donut“ kaip apie vieną puikiausių spurginių Vilniuje, jų beigelių pasirinkimas nenusileidžia saldžiajam skyriui. Jei pavyks akis atitraukti nuo spurgų spalvų vaivorykštės, paragaukite tradicinio BLT (angl. bacon, lettuce, tomato), o jei skrandis prašysis sotesnių pusryčių, išbandykite čia pat gaminamų benediktų!

Kavos era (Savanorių pr. 6)

Kavos era / Facebook nuotr.

Kavos era / Facebook nuotr.

Nors tai ir nėra standartinė beigelių kepimo vieta, tai ne ką prastesnė vieta pradėti dieną. Išgerkite puodelį prabudinančios kavos, o tada suleiskite dantis į šiek tiek kitokį, tamsesnį, tačiau vis dar purų BLT beigelį su standartiniu šoninės, salotos ir pomidoro įdaru.

Komentarai (0)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.