Pirtys, baseinai, sūkurinės vonios Klaipėdoje ir šalia jos

Nežinai, kur geriausios pirtys ir baseinai Klaipėdoje ir šalia jos? „Miesto žirafos“ parengė geriausių tokių vietų gidą.

Pirtys ir baseinai – svarbūs šaltojo (ir ne tik) laikotarpio malonumai. Ypač klaipėdiečiams, kurie tiesiog negali be vandens. Štai keli baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje, kurias rekomenduoja „Miesto žirafos“.

Pirtys ir sūkuriniai baseinėliai „KUBU“ (Vilties g. 2)

„Kubu“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

„KUBU“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

Čia galite pasilepinti kaitrioje saunoje ir šiltame sūkuriniame baseinėlyje pačiame Klaipėdos centre, prie Koncertų salės parko. Cokoliniame svečių namų „KUBU Guest House“ aukšte įrengtoje jaukioje pirtelėje visų laukia įkaitinta sauna, o atsipalaiduoti padės poilsis sūkuriniame baseinėlyje.


Baseinai ir pirtys „Atostogų parke“ (Venecijos aklg. 2, Žibininkai)

„Atostogų parkas“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

„Atostogų parkas“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

„Atostogų parke“ visus metus veikia baseinų ir pirčių kompleksas, kuriame veikia garinė „Druskų pirtis“, tradicinė lietuviška pirtis „Perenė“, pirtis „Riauška“, „Jūros mūša“, lauko pirtys. Taip pat čia visų laukia pirties programos, 25 m ilgio keturių takelių sportinis baseinas, treniruoklių baseinas, masažiniai baseinai, vaikų baseinas, kneipo takelis, baseinai po atviru dangumi (vasaros metu) bei vandens treniruotės. Tikrai puiki vieta vandens pramogoms pakankamai netoli Klaipėdos.


Pirtis ir baseinas poilsio namuose „Župė“ (Pušyno g. 30, Radailiai)

„Župė“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

O šalia Radailių dvaro įsikūrusi dar viena vieta vandens pramogų gerbėjams. Čia veikianti rusiška garinė pirtis su šildomu 10 kv. m. baseinu, kuris talpina iki 20 žmonių.


Pirtis ir baseinas „Oktopusas“ (Mainų g. 29)

„Oktopusas“ / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

Šią pirtį Klaipėdos mieste galima rasti Šilutės pl. 79 (Mainų g. 29) Nardymo centro „Oktopusas“ pastate. Patalpose yra dvi pirtys: sauna ir garinė-turkiška. Taip pat, yra 6 metrų ilgio šildomas 27C temperatūros baseinas, kuriame galima mėgautis ir masažine srove. Taip pat čia įrengta atskira virtuvėlė bei net…pramogų kambarys, kuriame po ar prieš pirtį galima sumesti ir biliardo partiją.


Pirties terapija Šernų k. (K. Baltzerio g. 3, Šernų k.)

Šernų k. / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

Šernų k. / Organizatorių nuotr. / Baseinai, pirtys, sūkurinės vonios Klaipėdoje

Ar lankėtės pirtyje su pirtininku? Ligoninėse savo darbą atlieka gydytojai, mokyklose – mokytojai, o pirtyse turi būti pirtininkai. Jie reikalingi ne tik, kad garinėje būtų saugu, tinkama temperatūra, drėgmė ir ventiliacija, bet ir tam, kad savo žiniomis ir sugebėjimais pagydytų pas juos apsilankiusius žmones. Vienas pirties terapijos seansas trunka apie 2-4 valandas.


Skaityti toliau
Puslapiai: 1 2