Makaronai Vilniuje / Asociatyvi Pexels nuotr.

Makaronai Vilniuje: kur suvalgyti skaniausią itališką pastą?

Bomžpakiai (užpilami makaronai) pietų pertraukos metu yra tikrai greita ir patogu, bet ateina laikas palepinti save normaliu maistu. Šią savaitę siūlome apsilankyti šiuose restoranuose, kuriuose gaminami skaniausi makaronai Vilniuje:

„Pasta Pasta“ (Ukmergės g. 322)

„Pasta Pasta“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

„Pasta Pasta“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

Makaronų ekspertais save vadinantis restoranas jungia itališkas ir azijietiškas tradicijas, tad čia paragauti galėsite ne tik tradicinių itališkų, bet ir wok makaronų. Vilniuje „Pasta Pasta“ turi gamyklėlę, kurioje gamina šviežius makaronus ir raviolius, kurių miltai importuoti iš pietų Italijos.

„La Pasta Makaronų Namai“ (Verkių g. 29)

„La Pasta“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

„La Pasta“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

Klasikinės itališkos receptūros besilaikantis restoranas ruošia tik šviežius, restorane iš kietagrūdžių itališkų miltų atvežtus raviolius ir makaronus. Nepamirškite paragauti ir puikios itališkos „La Pasta“ lazanijos. Jei susižavėsite čia ruošiamais patiekalais ir norėsite jų pasigaminti namuose, vietoje galėsite įsigyti „La Pasta“ gamintų makaronų krautuvėlės principu.

„Vapiano“ (Konstitucijos pr. 7A)

„Vapiano“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

„Vapiano“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

Stiklinėje makaronų gamyklėlėje restorano valgomosios erdvės viduryje kasdien ruošiami šviežiausi „Vapiano“ makaronai, sudarantys tobulą ingredientų šviežumo ir tiesioginio gaminimo užuominą. Restoranas skiria didžiulį dėmesį bendravimui ir erdvės pojūčiui, tad praleidę laiką „Vapiano“ jausitės lyg po trumpų atostogų.

„Pastopoly“ (Pylimo g. 60)

„Pastopoly“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

„Pastopoly“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

Pastopoly įkūrėjas, Sergio, save apibūdina taip – Cuoco per Passione – virėjas iš aistros. Čia makaronai gaminami su meile ir pagal senas itališkas tradicijas, o naudojami tik natūralūs ingredientai, įsigyti iš mažų ūkininkų, o ne milžiniškų industrijų. „Pastopoly“ švieži makaronai gaminami be kiaušinių, todėl puikiai tinka ir patiems mažiausiems valgytojams, ir turintiems alergiją ar veganams!

„Pomodoro“ (P. Lukšio g. 32)

„Pomodoro“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

„Pomodoro“ makaronai Vilniuje / Facebook nuotr.

Šiemet 20-metį švenčiančio restorano specializacija – itališka pica ir makaronai. Čia maistas ruošiamas šviežiai ir tik svečiui užsisakius, tad jokių pašildytų patiekalų. Restorano lankytojai kviečiami įvertinti restorane gaminamų itališkų makaronų bei koldūnų (ravioli) patiekalų su įvairiausiais padažais.

Užsiimi panašia veikla, kaip straipsnyje paminėtos vietos? Manai, kad skaitytojams būtų naudinga, jei mes parašytumėme apie tave? Parašyk mums į info@mzirafos.lt  ;)