Pokalbiai: gyvenimas pajūryje

Nuo šiol kiekvieną savaitę dalinsimės mini pokalbiais apie gyvenimą pajūryje! Šįkart – interviu su Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatore Inga Grubliauskiene.

Pirma mintis, kilusi pagalvojus apie Klaipėdą?

Pirma mintis – tai LAISVĖ. Laisvė, įtakota jūros ošimo.

Klaipėda – gerų, paprastų, draugiškų žmonių miestas. Čia viskas šalia: ir gamta, ir visi miesto privalumai. Pakeliavus po pasaulį supranti, koks gražus ir jaukus šis miestas.

Mėgstamiausia vieta Pajūryje?

I Melnragės paplūdimys, šalia molo. Ten dažnai einu pamąstyti, pasvajoti. Einu išpažinties jūrai (šypsosi).

Grįždami visada surenkame kitų išmėtytas šiukšles. Ir vaikus mokau, kad pasaulį reikia pradėti keisti nuo savęs. Ne šaukti, kad viskas aplink labai blogai, bet imti ir nors šiukšlę pakelti nuo žemės.

Reikia kurti tai, kas džiugintų miestiečius bei priviliotų turistus. Nes Klaipėda – tai MES. Ir tik mes patys kuriame savo miestą.

Mėgstamiausia vieta Klaipėdoje?

Matyt, kad mano pačios namai (šypsosi). O, jei rimtai, tai visa Klaipėda.

Geriausias baras/kavinė?

Kadaise visi keliai vedė į „Kurpius“. Dabar einame į „Meat lovers“, „Momo grill“. Su draugais smagu paplepėti bare „Herkus Kantas“. Matau, kad išradingai dirbantys ir gaminantys barai visada pilni žmonių.

Laukiamiausias renginys?

Klaipėdos pilies džiazo festivalis, kad ir kaip sunku būna jį organizuoti. Renginys tampa vis labiau laukiamas. Šaunios džiazo komandos dėka, mes vis dar jį tokį unikalų ir turime. Gera muzika geriems žmonėms – festivalio šūkis, kuris viską atspindi.

Ko trūksta Klaipėdoje?

Man trūksta spalvų daugiaaukščių pastatų kvartaluose. Jei jie būtų išpiešti ryškiais grafičiais, gyventi ten būtų smagiau. Dar trūksta koncentruotos informacijos apie mieste vykstančius renginius.

Klaipėdoje gyventi gera, nes…?

Nes čia gyvena žmonės dryžuotomis sielomis. Nes čia džiazuojantis pajūrio vėjas, gražuoliai laivai ir nuostabiausi pasaulyje saulėlydžiai.