Restoranas „Salsa Bar & Grill“ Vilniuje (Meksikietiško baro prabanga ir liūdesys)

Kodėl taip kartais nutinka? Ateina į restoranėlį garsiausias šalies maisto apžvalgininkas, įkala padorią recenziją – o žmonių nėra. Kodėl šalia esančioje užeigoje, taip pat nesilenkiančiai „žemų kainų politikai“, žmonių pilna ir darbo dienos vakarą, o čia nepadeda net ir užrašas apie atnaujintą meniu? Kodėl laižai pirštus valgydamas patiekalą, o „Foursquare“ platforma, suskaičiavusi įvertinimų vidurkį, parašo apyklaikį 4,9/10 įvertinimą?

Taip, apsilankius „Salsa Bar & Grill“ iškyla daug „Kodėl?“, ir į juos atsakyti ne taip paprasta.

Trumpai

Aplinka: tvarkinga, jauku, švaru ir …tuščia.
Aptarnavimas: nepriekaištingas.
Publika: nėra.
Muzika: saugus formatas.
Alus: „Corona“ ir „Desperados“ buteliukuose, „Kalnapilio“ kranas. Alus čia nevaldo – itin gausus kokteilių pasirinkimas.
Maistas: meksikietiška virtuvė.

„Mėmelio žirafos“ sako: 3 iš 5. Įdomi vieta turintiems solidesnį pinigų kapšą bei ieškantiems išdidžios vienatvės arba intymaus pokalbio dviese – galima antrajai pusei sudaryti įspūdį, jog užeiga šį vakarą skirta tik jums.

Išsamiai/Kontaktai

Nuotrauka paimta iš „Facebook“

Senais laikais Naugarduko gatvė gurmanų pasaulėlyje garsėjo tik tuo, kad jos viduryje buvo galima rasti „Molinį ąsotį“ (miesto legendos bylodavo, kad jį mėgdavo liberalai – liberalai dingo, o „Molinis ąsotis transformavosi į „Žemaičių ąsotį“) bei visišką Naujamiesčio fenomeną „Senąją trobelę“ (ne juokas – šiai prašmatnų valgiaraštį turinčiai bakūžei netrukus stuktelės dvidešimt metų).

Gatvės pradžioje stūksojo milžiniškas „Muskato“ kompleksas, akivaizdžiai pralaimėjęs konkurencinę kovą dėl skrandžio malonumų. Tačiau prieš kelerius metus vietoje jo įsikūrė gruzinų virtuvė „Tbilisi“, netoliese duris atvėrė Vidurinės Azijos patiekalų restoranas „Kinza“, o po kurio laiko prie šios  Ašies prisijungė „Salsa Bar & Grill“. Visos šios trys užeigos laikosi nuoseklios „su dešimt eurų čia neišsiversi“ politikos, tačiau akivaizdžia sėkme gali pasigirti tik „Kinza“ – kuomet pro vitrininius „Tbilisi“ ir „Salsa Bar & Grill“ langus sklinda liūdna tuštuma, „Kinza“ transliuoja šurmulį ir gyvenimo džiaugsmą.

Nuotrauka paimta iš „Facebook“

„Salsa Bar & Grill“ teko inspektuoti tris kartus ir visada rezultatas būdavo panašus – kelios valandos orios ramybės, tuščiame bare dorojant „Salsa“ mėsainį (7,95 eur), enchiladą su jautiena („Beef Enchiladas“ – 8,35 eur) ar prie alaus pasiėmus kukurūzų tortiljų traškučius su aštria malta mėsa bei sūriu ( „Nachos de chille con carne“ – 5,20 eur). Ach, taip, alus. 3,3 eur už puslitrį „Kalnapilio Grand Select“? Juokaujate, ponai?

Kad ir koks būtų skanus maistas (o jis iš tiesų skanus), tačiau žvilgtelėjus į čekį neapleidžia jausmas, kad su kainų  politika šioje užeigoje yra nemenka bėda – juo labiau, kad netolimoje kaimynystėje (maždaug už puskilometrio) šurmuliuoja „Meksika“, kurioje kainos yra kur kas palankesnės, o alaus pasirinkimas čia pelno dar vieną karmos tašką.

Nuotrauka paimta iš „Facebook“

Adresas: Naugarduko g.12, Vilnius

Internete: https://www.facebook.com/MargaritaNights/